Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Nyheten var 23 år gammal

Publicerad: 28 september 2010, 09:24

I söndags drog Aftonbladet på nyheten att Robert Gustafsson varit otrogen mot sin sjuka fru. Via sin hemsida förtydligade humorstjärnan att händelsen var 23 år gammal och nu ber Aftonbladet om ursäkt. – Rubriksättningen blev olycklig, medger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin i dagens tidning.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetRobert Gustafsson

Den misshagliga förstasidesnyheten hade texten ”Robert Gustafsson avslöjar: Jag var otrogen mot min sjuka fru.”

Detta fick Gustafsson att gå ut med ett förtydligande via sin hemsida:

”Denna händelse inträffade för ca 23 år sedan!!!!! Att en ung kille på 22 år som står med 2 små barn och en fru som är hjärtsjuk, inte riktigt pallar trycket, kanske inte är så förvånande. Dock hade det ju varit alldeles fruktansvärt av Robert om det skedde i dagens läge och om han som vuxen man hade svikit sin fru så fatalt. Men SÅ är alltså inte fallet!”

Händelsen finns beskriven i Robert Gustafssons nyutkomna självbiografi och hans fru har godkänt att den är med.

Idag valde Jan Helin att gå ut med en ursäkt i en notis på första uppslaget i Nöjesbladet.

”Rubriksättningen blev olycklig. Läsaren kunde få intryck av att rubriken syftade på något som hänt nu. Det borde tydligare ha framgått att artikeln syftade på händelser som Robert Gustafsson skriver om i sin nya bok och som ligger långt tillbaka i tiden. Vi ber Robert Gustafsson om ursäkt för rubriksättningen.”

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.