Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Olle Zachrison ny redaktionschef på SvD

Publicerad: 10 september 2013, 11:40

Andreas Elgstrand

Svenskans chefredaktör Fredric Karén har utsett SvD Näringslivs chef Olle Zachrison till ny redaktionschef.


I dag presenterade SvD:s chefredaktör Fredric Karén sin nya redaktionsledning.

Olle Zachrison har varit chef på SvD Näringsliv i tre år och lett redaktionens innovativa journalistiska arbete  som blivit flerfaldigt prisbelönt med såväl Guldspadar som Stora Journalistpriset.

– Olles vilja till ständig förnyelse av journalistiken har imponerat stort på mig. Han är en fantastiskt duktig ledare som kan kombinera förmågan att entusiasmera med en stark känsla för nyheter. Hans erfarenhet från etermedia och onlinejournalistik gör honom extra lämpad att leda SvD på den digitala resa vi nu står inför, säger Fredric Karén.

Olle Zachrison ser med tillförsikt fram att få börja sitt nya arbete.

– Det känns otroligt spännande och pirrigt att få vara med och leda arbetet för hela SvD:s redaktion. Här finns en samlad kompetens som är unik och som kan flytta fram positionerna ännu mer när det gäller den digitala kvalitetsjournalistiken. Jag har jobbat nära Fredric i flera stora projekt de senaste åren och gillar hans visioner för framtidens SvD-journalistik, säger Olle Zachrison.

Olle Zachrison tar över som redaktionschef den 14 oktober. Arbetet med att rekrytera hans efterträdare som chef för SvD Näringsliv har inletts. Tills dess att rekryteringen är klar går Gunvor Frykholm in som tillförordnad chef för avdelningen.

I den nya redaktionsledningen ingår också Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör, Daniel Sandström, kulturchef, Kristian Lindquist, chef för nyhetsredaktionen, Ann Axelsson, chef för redaktionell produkt- och affärsutveckling, och Martin Sanderson, chef för presentationsavdelningen.

Omorganisationen innebär att Ola Billger lämnar redaktionsledningen. Han får istället ansvaret för andra redaktionella satsningar som OS, VM och andra större evenemang. Och så förstås för SvD:s Bragdguldet i vars juryhan är sekreterare och nyckelperson.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.