Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Östrans journalister utsatta för sabotage

Publicerad: 31 juli 2013, 14:21

Fyra av Östrans reportagebilar har fått däcken sönderskurna under natten till onsdagen efter att tidningen skrivit om kriminella ungdomsgäng.


Ämnen i artikeln:

Östran

Tidningen misstänker att sabotaget är kopplat till Östrans artiklar om en speciell typ av brottslighet och kriminella ungdomsgäng.

Varje gång Östrans bilar utsatts för sabotage, har det skett efter publiceringar om ungdomar från samma grupp som misstänks eller dömts.

– Det är svårt att tro att det är slumpmässiga pojkstreck som inträffar så fort vi skriver om brottsmisstankar mot vissa personer, säger Östrans redaktionschef Eric Arenius i Östrans artikel. Det finns ett mönster och ett budskap när man sätter kniven i bildäcket. Lika självklart är att det här inte på något sätt påverkar vårt sätt att arbeta och rapporterar. Den som tror att man kan skrämma oss till att hålla tyst tar grundligt miste.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Östran

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.