Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Påven erbjuder avlat via Twitter

Publicerad: 17 juli 2013, 11:37

Inför den katolska Världsungdomsdagen i Brasilien erbjuder påven syndaförlåtelse till sina Twitter-följare, skriver The Guardian.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Avlatsbrev var ett skriftligt dokument som delades ut av katolska kyrkan under medeltiden som bevis på syndaförlåtelse. Ett avlatsbrev kunde erhållas genom att exempelvis skänka pengar till kyrkan, en handel som Martin Luther satte sig emot innan han startade en egen kyrka.

I sitt senaste försök att hålla sig uppdaterade med tiden har Vatikanen sammanfört en av sina äldsta traditioner, avlat, med en av nutidens största teknologiska uppfinningar, Twitter. Den som följer påven Franciskus på Twitter under den katolska Världsungdomasdagen, World Youth Day, som i  år anordnas under en hel vecka i Rio de Janeiro, kan få avlat via Twitter.

Påvens tweeets från Brasilien är ämnade för dem som inte kan vara på plats i Rio de Janeiro för själva eventet.

–– Vad som verkligen räknas är att Twittermeddelanden som påven skickar från Brasilien eller bilderna från veckan som går upp på Pinterest producerar äkta andlig frukt i hjärtan hos alla, säger ärkebiskopen Claudio Maria Celli till The Guardian,

Men tanken är ar att de som är intresserade även ska följa händelserna live och inte enbart via Twitter.

–– Du kan inte få avlat som du får kaffe från en automat... du måste följa händelserna live. Det är inte så att det räcker med att chatta på internet, förklarar Claudio Maria Celli.

Den katolska Världsungdomsdagen, World Youth Day, varar en vecka och anordnas varje år  i Italien och vartannat år på internationellt plan. Senast anordnades den 2011 i Madrid och lockade mellan 1,4 - 2 miljoner besökare från hela världen.

Alexandra Barganowski

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.