Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Pekas ut som Sydsvenskans chefredaktör

Publicerad: 26 augusti 2008, 12:33

Sydsvenskans kulturchef Daniel Sandström pekas ut som tidningens nya chefredaktör. Han väntas ta över efter Jonas Gruvö, som var tillförordnad efter Peter Melins bortgång i februari i år.


Daniel Sandström. Foto: Sydsvenskan / IBL Bildbyrå

Sydsvenskan har sökt efter en permanent chefredaktör under flera månader. Enligt uppgifter till Resume.se har både Martin Jönsson, tf chef för Svd.se och Ola Sigvardsson, chefredaktör på Östgöta Corren varit med bland kandidaterna.

Men nu tyder allt på att tidningen väljer en intern lösning. Lite oväntat faller valet på Daniel Sandström, som idag är tidningens kulturchef. Han ska enligt uppgifter till Resume.se presenteras som tidningens chefredaktör inom några dagar.
– Jag kommenterar aldrig sådana grejer, säger han när Resume.se når honom.

Har du fått frågan?
– Inga kommentarer.

Det var den 13:e februari i år som Sydsvenskans chefredaktör Peter Melin hastigt gick bort i en hjärtattack. Under våren och sommaren har redaktionschefen Jonas Gruvö varit tillförordnad chefredaktör.

Resume.se har utan framgång sökt Sydsvenskans vd Johan Ståhl för en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.