Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Pelle Törnberg räddar Metro i USA

Publicerad: 11 maj 2009, 08:42

Pelle Törnberg, tidigare vd för MTG och Metro, köper Metros verksamhet i USA genom sitt bolag Seabay Media.I praktiken är köpet en räddningsaktion. Metro övervvägde nedläggning.


Ämnen i artikeln:

Metro

Pelle Törnberg, tidigare vd på Metro köper tidningens verksamhet i USA av sin förra arbetsgivare.

Metro ger ut tidningen i Philadelphia och New York. Även i Boston kommer tidningen ut genom ett partnerskap med Boston Globe. Totalt har tidningarna i USA en upplaga på 590 000 och en räckvidd på det dubbla.

Enligt det avtal som Metro och Pelle Törnberg tecknar kommer tidningarna att fortsätta ges ut i alla tre städerna, enligt ett licens och serviceavtal med Metro. Den nya ägaren kommer också att låta de amerikanska tidningarna vara en del av Metros globala annonspaket.

Affären beräknas vara genomförd den första juni och kommer att påverka Metros resultat negativt.

Den bokförda effekten av affären sätts till runt minus 2 miljoner dollar.

– Under 5-6 kvartal i rad har vi försökt hitta en lösning för den amerikanska delen av Metro. Ett alternativ har varit att stänga ned i åtminstone Philadelphia och New York. Beloppet ska sättas i relation till vad det skulle ha kostat för oss att avveckla den amerikanska verksamheten. Den här lösningen blir mycket billigare för oss, säger Anders Kronborg, Metro Internationals ekonomichef, till Resume.se.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.