Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Penisskämt kostar miljoner

Publicerad: 11 maj 2010, 06:47

Blogga är inte ofarligt. I mars drog Village Voice blogg Runnin’ Scared ett penisskämt om mediemogulen Jimmy Dolan. Nu har tidningen förlorat 1 miljon dollar i annonsintäkter.


Jimmy Dolan.

Det var i samband med att Rainbow Media, ägt av mediemogulen Jimmy Dolan, köpte den New Yorkbaserade nyhetsbloggen Gothamist som gratistidningen Village Voice skrev ett inlägg på sin bloggen Runnin’ Scared.

Affären innebär bland annat att Gothamists grundare Jake Dobkin får betalt beroende på hur Gothamists presterar. Village Voice noterade att Dobkin kämpat för att överleva de senaste åren och nu måste han prestera de kommande åren för att få ut något av sitt livsprojekt.

”Wonder how Dobkin's gonna feel with Jimmy Dolan's cock in his mouth?”, skrev man i inlägget och Dolan äger alltså Rainbow Media plus en rad andra bolag inom media och underhållningsindustrin.

Uttrycket går att diskutera men det stora problemet är att Dolan är känd för att avsky media och journalister och han drar sig inte för att gå till motattack.

I det här fallet kunde det vara vanskligt att stämma Village Voice så i stället använde Dolan annonsvapnet. Han drog omgående in alla Rainbow Media och Cablevisons annonsering vilket innebar ett intäktsbortfall på 20 000 dollar. Det överlevde Village Voice men sedan började Dolan även använda sina kontakter inom underhållningsindustrin och nu har Village Voice förlorat 1 miljon dollar i annonsintäkter per år. För ett blogginlägg.

”After all, it was a bad joke, but it wasn't that bad.”, skriver Runnin’ Scared.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.