Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Pontus Gustafsson tar time out från Schibsted

Publicerad: 16 juni 2010, 06:55

Pontus Gustafsson, tidigare tf vd för Aftonbladet – numera på en högt uppsatt roll i Schibsted – tvingas ta time out från mediekoncernen efter att han åtalats för att ha dödshotat en polis i samband med krogbråket i Örebro i vintras.


Ämnen i artikeln:

Pontus GustafssonAftonbladetSchibsted

Pontus Gustafsson. Foto: Aftonbladet Bild.

Schibsted Sverige skriver i ett pressmeddelande att chefen för affärsutveckling, Pontus Gustafsson, gör ett "uppehåll i sin tjänsteutövning".

Det var i torsdags som han åtalades för hot mot en polisman efter krogbråket i Örebro i vintras som slutade med att Gustafsson hamnade i fyllecell.

– Jag anklagas för ett allvarligt brott, säger Pontus Gustafsson. Påfrestningarna på mig och min familj har varit stora redan innan åtalet kom. Mitt jobb kräver hundraprocentigt fokus, vilket jag har  svårt att leva upp till under nuvarande omständigheter.  Därför väljer jag nu att kliva av mina chefsuppdrag tills domen har vunnit laga kraft, säger Pontus Gutsafsson i en kommentar.

– Att åklagaren bedömer händelsen i Örebro som åtalbar är naturligtvis allvarligt, säger Schibsteds Sveriges koncernchef Raoul Grünthal. Jag  har stor förståelse för Pontus önskan att ta en paus i väntan på  rättegång och dom. Jag har accepterat hans önskemål om detta. Pontus har hela tiden varit öppen och ärlig mot mig i  den här frågan och gör en klok bedömning av situationen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.