Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Portade från bröllopsfesten

Publicerad: 8 juni 2010, 10:27

Chefredaktörerna på SvD, DN, Aftonbladet och Expressen är alla bjudna till Victorias och Daniels vigsel. Men på bröllopsmiddagen gör hovet skillnad på tidningarna. De båda morgontidningarnas chefredaktörer är välkomna på festen – men kvällstidningsbossarna portas. – Det är en markering från hovets sida, säger Daniel Nyhlén, krönikör på Svensk Damtidning, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetThomas MattssonHovetExpressenBröllopetJan Helin

Jan Helin och Thomas Mattsson är bjudna till vigseln, men inte till bröllopsmidagen. Det är däremot SvD:s och DN:s chefredaktörer.

De fyra drakarnas chefredaktörer Lena K Samuelsson (SvD), Gunilla Herlitz (DN), Jan Helin (Aftonbladet) och Thomas Mattsson (Expressen) är med respektive bjudna till vigseln i Storkyrkan den 19 juni.

Men till den efterföljande bröllopsmiddagen är bara de två förstnämnda bjudna. Hovet gör skillnad på tidningarna – kvällstidningsbossarna Jan Helin och Thomas Mattsson ratas.

Daniel Nyhlén, krönikör på svensk Damtidning, menar att det är en markering från hovets sida.

– Det beror på att att kvällstidningarnas rapportering den senaste tiden varit extrem i många fall och att de sprider en rad felaktigheter, som till exempel att det var provsmakning av bröllopsmiddagagen på Operakällaren och att Daniel Westling akut fördes till sjukhus, när det bara var ett vanligt läkarbesök.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson:

– Jag har ingen synpunkt på vilka som är bjudna. Expressen har tidigare i olika sammanhang fått möjlighet att gratulera Victoria och Daniel, jag var ju på förlovningsmottagningen i fjol och förra veckan var vd Bengt Ottosson och jag på lysningsmottagningen, säger Mattsson till Resume.se och fortsätter:

– Efter vigseln kommer jag förstås vara på tidningen, vi ska ju göra en av de mest klassiska utgåvorna i Expressens historia. Jag har jobbat med 9/11-attackerna, Tsunamin och Anna Lindh-mordet... men den här bevakningen ställer helt andra krav på vår organisation när det gäller logistik.

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin:

– Det är en oväntad markering. det känns inte som hovetikett, men jag fattar vinken och är inte upprörd. Det underlättar vårt kritiskt granskande uppdrag.

Helin kommer att vara med i nyhetsarbetet på Aftonbladets redaktion på kvällen.

– Det ska bli spännande. Slottet i all ära, men den bästa platsen att vara på den kvällen är redaktionen, säger Jan Helin.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.