Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Prinsessan Madeleine bor inte hos Sofi Fahrman"

Publicerad: 30 april 2010, 07:31

Prinsessan Madeleine är i New York – där bor hennes kompis, Aftonbladets modeprinsessa Sofi Fahrman, vars arbetsgivare hårdbevakar kungahuset.
Det har gått rykten om att Madeleine bor hos Fahrman – men de avfärdas nu.
– Madeleine bor inte hos Sofi, säger Anna Kult, redaktör för Aftonbladet-bilagan Sofis Mode.


Ämnen i artikeln:

Prinsessan MadeleineJonas BergströmSofi Fahrman

Aftonbladets Sofi Fahrman jobbar i New York där hon umgås med kompisen prinsessan Madeleine. Foto: Resumé/Scanpix

Aftonbladets chefredaktör Jan Helin har tidigare berättat om New York-baserade Aftonbladet-profilen Sofi Fahrmans vänskap med prinsessan Madeleine.

–  Aftonbladets medarbetare Sofi Fahrman är vän med prinsessan Madeleine. Det har inte alltid varit så, men deras vänskap har den senaste tiden utvecklats till den grad att de numer firar semestrar ihop och umgås flitigt då prinsessan vistas i New York där Sofi Fahrman numera bor, har Helin skrivit i sin blogg.

Helin har meddelat att Sofi Fahrman inte får bevaka kungahuset, och att hon dessutom får finna sig i att bli bevakad av den egna tidningen

Rykten har surrat om att Madeleine, som nu befinner sig i New York, bor hos Fahrman under sin vistelse i den amerikanska världsmetropolen.

– Det stämmer inte, Madeleine bor inte hos Sofi, säger Anna Kult, redaktör på Sofi Fahrmans egen tidning – Aftonbladet-bilagan Sofis mode.

Har vänskapen mellan Sofi och Madeleine väckt några publicistiska frågor för er på Sofis Mode? Blir det knepigt om ni exempelvis publicerar bilder på Madeleine?

– Nej, det är inget problem för oss eftersom vi inte har svenska kändisar i Sofis Mode, vi fokuserar bara på Hollywood-kändisar, så det har aldrig varit någon ”issue” för oss, säger Anna Kult.

För huvudtidningen Aftonbladet kan det dock vara lite besvärligare.

Enligt vad Resume.se erfar har Jan Helin diskuterat saken ytterligare med Sofi Fahrman i samband med Madeleines ankomst till New York i lördags.

– Inga kommentarer, säger Jan Helin.

– Vi har sagt att vi nyhetsbevakar Sofi i de sammanhang hon uppträder med Madeleine. Att Sofi och prinsessan är vänner är egentligen inte en knepig situation för oss journalistiskt. Men en pikant situation är det naturligtvis.

Sofi Fahrman:

– Min och Maddes eventuella relation tillhör mitt privatliv som jag inte vill kommentera. 

Är du nöjd medJen Helins syn på saken? Han har tidigare meddelat att du får finna dig i att bli bevakad av den egna tidningen. Hur känns det?
– Aftonbladets arbetsmetoder och överenskommelser är det bäst att du tar med Helin.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.