Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Prinsessan Madeleine utnyttjad i bluffreklam

Publicerad: 16 juli 2013, 12:22

Ett blufföretag som säljer bantningspiller på nätet utnyttjar Prinsessan Madeleines bröllopsbild i sina annonser på Facebook, skriver Expressen. – Vad jag vet har inte något medgivande givits, säger Ulrika Näsholm informationssekretare vid Hovet om huruvida prinsessan godkänt annonsen till Expressen.


Ämnen i artikeln:

ReklamExpressenAnnons

Företaget Health-C-P använder i sin Facebook-annons för bantningspiller en bild på Princessan Madeleine från hennes bröllop. Annonsen påstår att Princessan tappat 13 kilo tack vare deras bantningspreparat. Men inget medgivande från hovet om att bilden får användas har getts.

– Att använda en bild på en person i ett marknadsföringssyfte får inte göras utan ett medgivande, säger Ulrika Näsholm till Expressen.

Över 300 svenskar har redan anmält företaget till Konsument Europa då de misstänker att sajten bakom annonsen är en bluff. De trådar som handlar om Health-C-P på Konsument Europas forum har över 12 000 visningar.

Facebooks presskontakt i Norden, Jan Fredriksson på Northern Link PR, ber om ursäkt för annonsen. Han menar att annonsen kommer att tas bort så fort huvudkontoret i Dublin fått all information om den.

– Bolaget har brutit mot Facebooks annonsregler och ska få ta konsekvenserna av detta, säger han till Expressen.

Alexandra Barganowski

Ämnen i artikeln:

ReklamExpressenAnnons

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.