Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Prisbelönt illustratör lämnar DN

Publicerad: 7 april 2010, 12:02

Dagens Nyheters prisbelönta illustratör, Stina Wirsén, har sagt upp sig från tidningen. – Klimatet för den tecknade bilden har inte varit gynnsam på tidningen de senaste fem-sex åren, konstaterar hon.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Stina Wirsén lämnar DN. Foto: Resumé

Stina Wirsén har varit anställd på heltid på DN i 17 år. Under en tid var hon även chef för illustration på tidningen. Hennes illustrationer har bland annat belönats av The Society of Newspaper Design.
– Dagens Nyheter är mitt universitet. Jag är i och för sig utbildad på Konstfack, men det är tidningen som präglat mig mest som illustratör.

Men hon tycker att illustrationerna har tappat i betydelse på tidningen under de senaste åren.
– Länge präglade den tecknade bilden DN:s visuella identitet, men de senaste åren har klimatet blivit hårdare och hårdare.

Stina Wirsén har under åren på DN varit tjänstledig med jämna mellanrum. Hon har fått stipendium och jobbat med egna barnböcker. Nu kommer hon att fortsätta jobba i egen verksamhet och jobbar för Woo agentur.
– Jag fortsätter gärna jobba på DN Kultur som frilans.

Trots att det blivit tuffare på DN var det inget enkelt beslut att lämna tidningen.
– Jag har varit en del av DN:s kulturredaktion och verkligen trivts där, så det är sorgligt att lämna dem nu.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.