Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Prisbelönt journalist lämnar DN

Publicerad: 13 januari 2010, 18:20

Ingrid Carlberg, en av tidningens mest tongivande journalister, har sagt upp sig. Detta eftersom hon inte fick tjänstledigt för att skriva en bok om Raoul Wallenberg.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Ingrid Carlberg. Foto: Scanpix

Ingrid Carlberg har varit anställd på Dagens Nyheter sedan 1990. De senaste åren har hon jobbat som feature- och reportageskribent. Bland annat gör hon nu porträtten på personerna som nominerats till tidningens kulturpris.

Parallellt med skrivandet på DN har Ingrid Carlberg skrivit böcker. Bland annat skrev hon 2008 den Augustnominerade ”Pillret” om mediciner mot depressioner. Hon belönades 2009 med Svenska Carnegie Institutets journalistpris och Grävande journalisters ”Guldspaden” för boken.

Nu har hon en ny bok på gång.
– Jag ska skriva en bok om Raoul Wallenberg. 2012 skulle han ha fyllt 100 år. Den ska handla både om hans liv och spelet efter hans försvinnande.

Tidigare har DN-medarbetare fått tjänstledigt för att skriva böcker. Men den nya ledningen har en ny policy.
– Det var synd att jag inte fick tjänstledigt för jag hade ingen plan på att sluta. Men min önskan att få skriva den här boken är stark.

Vad ska du göra när du är klar med boken?
– Då vet jag inte vad det blir. Det här är ett stort steg, men ibland måste man våga lite.

Ingrid Carlberg kommer att lämna DN under de närmaste veckorna,

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.