Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Protester när DN säger upp vaktmästeri och växel

Publicerad: 5 april 2013, 13:46

Foto: Andreas Elgstrand

Utöver de 80 tjänster som ska bort vill Dagens Nyheter säga upp samtliga vaktmästare och växelpersonal för att i stället lägga ut den verksamheten på entreprenad.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Enligt vad Resumé erfar vill DN plocka bort hela vaktmästeristyrkan och all växelpersonal och i stället lägga ut verksamheten på entreprenad.

DNs fackklubbar informerades om planerna tidigare i veckan och tid för förhandlingar med Unionen har bokats. Enligt uppgift är växeln redan förhandlad och klar och övergår i extern skötsel vid halvårsskiftet.

Det tycks heller inte som att DN i första hand letar efter en entreprenad som är villig att ta över befintlig personal. I stället kommer det att bli uppsägningsförhandlingar om de som i dag arbetar på de berörda tjänsterna.

Oron över vad som kommer att hända är stor, inte bara bland Unionens medlemmar. DN:s journalistklubb höll tidigare i dag ett extra medlemsmöte och skickade på eftermiddagen ut det här mejlet till sina medlemmar och till DNs ledning:

"Vi, Dagens Nyheters journalistklubbs medlemsmöte den 5 april 2013, förstår inte hur vi ska klara oss utan vaktmästeri och växel.

Vi vill också framhålla att det, inte minst i ett nyhets- och informationsföretag som Dagens Nyheter, är bra om ledningen förmedlar sådana nyheter till medarbetarna. Och gärna lägger till en rad omvarför det är nödvändigt. Och kanske också något om vinsterna med det.

Dagens Nyheter journalistklubb"

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.