Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Radiotjänst anmäls till JO för kravbrev till nyanlända invandrare

Publicerad: 15 juli 2013, 11:10

En Gävlebo anmäler Radiotjänsten till JO då de enligt honom använder sig av oseriösa metoder för att driva in TV-avgifter. Enligt honom vänder Radiotjänsten sig till invandrare som ännu inte lärt sig svenska, skriver Sveriges Radio.


Mannen som gjort en anmälan hos JO menar att Radiotjänsten vänder sig till invandrare som ännu inte lärt sig svenska för att driva in tv-avgifter. Migrationsverket bekräftar att det är vanligt att Radiotjänsten skickar kravbrev till deras klienter.

Mannen  har själv tidigare jobbat med telefonförsäljning och känner därför igen metoderna som Radiotjänsten använder sig av.

– Jag vet hur mellancheferna tänker. När man känner att den här förstår inte riktigt vad jag säger, men då står chefen bredvid och säger kom igen! Det är exakt samma känsla jag får av telefonförsäljarna från Radiotjänst, säger han till Sveriges Radio.

Han fortsätter med att förklara att det enda telefonfonförsäljarna är ute efter är att få ett jakande svar på att kunden har en tv, dator, mobil eller surfplatta. Då är affären klar och Radiotjänsten har rätt att kräva radio.- och tv-avgift.

– Det handlar om att de ska ha ut ett ja, precis som alla andra telefonförsäljare. Om du som telefonförsäljare som ringer till en pensionär som du misstänker inte förstår. Det enda du ska göra är att få den att svara ja, då får du en accept, och då har du sålt,berättar han för Sveriges Radio.

Alexandra Barganowski

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.