Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Razzia i Aftonbladets kulturchefs lägenhet

Publicerad: 11 juni 2008, 08:30

Aftonbladets färska kulturchef, Karin Magnusson, hyrde ut sin lägenhet i andra hand till en misstänkt rånare. I mars slog insatsstyrkan till mot lägenheten.


Karin Magnusson. Foto: Isabelle Ödesjö

– Jag skulle bli sambo med min kille och det strulade med att hitta en ny hyresgäst. Då fick jag tips om en man som skulle vara skötsam och som reste mycket i tjänsten, säger Karin Magnusson, kulturchef på Aftonbladet.

Det var i månadsskiftet januari – februari som Karin Magnusson hyrde ut sin lägenhet på Hornsgatan till mannen. I mars hörde hyresvärden av sig. Han frågade om det hade varit fest i lägenheten.
– Jag frågade om han fått några klagomål. Han berättade då att insatsstyrkan hade tagit sig in i lägenheten.

Karin Magnusson åkte direkt till lägenheten och såg att den blivit uppbruten. Hon ringde på hos en granne som hon känner väl.
– Han såg ut som ett spöke. De var uppkopplade mot nätet och det visade sig att polisen gjort en razzia mot sex lägenheter under natten.

Mannen som har hyrt lägenheten misstänks vara inblandad i Postrånet i Göteborg tidigare i år.
– Jag kommer ihåg det rånet. Jag jobbade på Kulturnytt då och tyckte att det var kusligt vilka snubbar som låg bakom det där. Hela Göteborg blev ju avspärrat.
– Sen visar det sig att en av de som misstänks ligga bakom har hyrt min lägenhet. Vad är oddsen för det?
– Polisen hade haft span på min lägenhet i flera veckor. Riktigt Hill Street Blues med poliser utklädda till uteliggare.

Just nu sitter mannen häktad. Men hans möbler är kvar i lägenheten.
– Det är en väldigt skötsam rånare. Han har betalat hyran i tid varje månad. Det är något jag ska ta tag i men det har varit mycket nu med mitt nya jobb här på Aftonbladet.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.