Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Regeringen vill hjälpa tidningarna med innovation

Publicerad: 5 februari 2015, 13:25

Pressbild

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Presstödsnämnden har fått i uppdrag att utreda hur ett innovationsstöd för dagspressen kan se ut. Det beslutades i dag av regeringen, med anledning av de förändrade villkoren i mediebranschen.


Ämnen i artikeln:

Alice Bah KuhnkePresstödsnämnden

Det nya innovationsstödet ska främja ett nytänkande och därigenom hjälpa till att stärka dagstidningarnas roll i den alltmer digitaliserade mediebranschen. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke vill säkerställa journalistikens starka ställning även i framtiden:
– Dagspressen i hela landet är avgörande för att vi ska kunna ha en levande demokrati. Det är särskilt viktigt att kunna utveckla den redaktionella verksamheten så att journalistiken även kan fortsätta att vara stark i en digital verklighet, säger hon i ett pressmeddelande.

Det nya innovationsstödet ska bland annat ges för att tidningarna ska kunna utveckla sina digitala affärsmodeller. Stödet ska kunna sökas av en eller flera tidningar tillsammans för olika projekt inom flera olika områden, inom ramen för det nuvarande presstödet.

Senast den 15 maj ska Presstödsnämnden ha redogjort för resultatet av utredningen.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.