Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Robert Laul bevakar valet

Publicerad: 6 augusti 2010, 08:40

I vanliga fall är det sporten som gäller. Men inför valet kommer Robert Laul att testa på livet som politisk reporter, precis som han gjorde inför det kungliga bröllopet. – Jag ska nog kunna röra runt lite i den grytan också, säger han.


Ämnen i artikeln:

Robert LaulAftonbladet

Robert Laul. Foto: Pressbild.

Sedan tidigare är han profilerad bloggare, krönikör, programledare och reporter på Sportbladet. Men inför det kungliga bröllopet i juni testade Robert Laul på livet som hovreporter och fick mersmak.

Nu inför valet är tanken att han ska göra om samma bedrift som under bröllopet.

Vilken erfarenhet har du som politisk reporter?

– Den är begränsad, precis som med kungabröllopet. Men det finns väl en poäng med det antar jag. Jag kommer in med nya ögon och infallsvinklar som de andra kanske inte har tänkt på. Det är ju precis samma sak överallt, att man lätt fastnar i samma mönster.

Har du redan nu funderat över några nya infallsvinklar?

– Nej, det är sådant som bara kommer i situationen. Det var likadant när jag gjorde kungabröllopet, säger han.

Förutom att göra reportage kommer Robert Laul att delta i en politisk panel som diskuterar aktuella frågor kring valet. Vilka andra som kommer att ingå i den vet han inte.

Förutom den nya rollen som valbevakare kommer Robert Laul att fortsätta på Sportbladet och göra sina webb-tv-program. Vad som kommer att hända efter valet är ännu inte spikat. Just nu befinner han sig i Norrland på semester.

– Jag inte har inte varit här    på 21 år och har verkligen fastnat för det. Det kanske blir så att jag flyttar hit och börjar jaga björn istället, säger Robert Laul.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Robert LaulAftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.