Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Röding tar över Sydsvenskans fackklubb

Publicerad: 4 februari 2013, 09:58

Foto: Ola Nilsson/Sydsvenskan/IBL

Efter två och ett halvt år på ordförandeposten har Karl G Jönsson bytts ut som klubbordförande i Sydsvenskans Journalistklubb. I stället blir det Pia Röding som tar över klubban.


Ämnen i artikeln:

Ystads Allehanda

– Karl har varit ordförande under den mest turbulenta tiden i Sydsvenskans historia, säger Pia Röding. Förhoppningsvis får jag det lite lugnare.

Karl G Jönsson lämnar styrelsen tillsammans med vice ordförande och kassör.

Under åren som ordförande har Karl G Jönsson varit tvungen att hantera uppsägningsförhandlingar och dessutom haft ägarkonflikten med förre VD Johan Ståhl bubblande i bakgrunden.

– Ledningen varslade 40 personer på redaktionen och 40 tjänstemän och det kändes väldigt tungt, säger Karl G Jönsson. Men i slutändan var det sju som blev uppsagda och en av dem återanställdes tämligen omgående. Det svåra har varit att förklara för medlemmarna hur det går till på svensk arbetsmarknad och vilka lagar och avtal vi har att hålla oss till.

Pia Röding är nattredigerare på tidningen och har tidigare varit redaktionschef på Ystad Allehanda. Ett jobb som hon lämnade efter konflikt med ledningen.

– Vi har en ny ledning och en ny publisher i Lars Dahmén som kanske tänker på ett annat sätt än företrädarna, säger Pia Röding. Vi får se vad som händer framöver. Vi är ju beroende av omvärlden.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Ystads Allehanda

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.