Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Roos och Sandberg startar sporttidning

Publicerad: 18 februari 2008, 13:07

Ladbrokes förra vd Douglas Roos och Starcoms avgående vd Patrik Sandberg planerar att ge ut en gratis sporttidning. Tanken är att slå undan benen på kvällstidningarnas sportbilagor.


Douglas Roos och Patrik Sandberg vill ge ut en gratis sporttidning

– Ingen ska längre behöva betala för en sportbilaga, säger en källa med insyn till Resume.se.

Tidigare hade Bonnier planer på att starta en daglig svensk sporttidning, då var det Pietro Maglio och Janne Holmström som projekterade tidningen på Bonnier tidskrifter.

Men Aftonbladet kontrade med rosa Sportbladet år 2000 och Bonnier skrotade planerna. Även Expressen hade då knorrat mot planerna.

Men nu utmanas alltså kvällstidningarna igen. Enligt uppgifter till Resume.se ligger Douglas Roos och Patrik Sandberg i startgroparna för en ny gratistidning helt inriktad på sport och spel.

Den närmaste tiden ska de bemanna upp en hel redaktion för tidningen som också kommer att ha en nätversion. Men startsträckan blir hyfsat lång. Tidningen kommer inte att komma ut förrän efter OS i Peking nu i sommar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.