onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Så ska Readly utveckla tjänsten för dagstidningar

Publicerad: 24 september 2014, 07:57

Stefan Ohlsson

Tidningstjänsten Readly har gett sig ut på dagstidningsmarknaden. I första versionen släpptes fyra Bonnierägda dagstidningar. – Vi kommer att få in betydligt många fler tidningar framöver, säger Stefan Ohlsson, CCO på Readly, till Resumé.

Ämnen i artikeln:

ReadlyStefan Ohlsson

SS

Susanna Sköld


En betaversion av dagstidningstjänsten på Readly har släppts med Bonniertidningarna Sydsvenskan, Kvällsposten, Expressen och GT.

Readly har sedan tidigare abonnemang för tidskrifter och böcker som kan läsas digitalt i en surfplatta eller smartphone. Företaget har beskrivits som ett slags Spotify för tidskrifter och böcker.

–      Det viktigaste har varit att dra igång och testa den första versionen på de prenumeranter vi redan har för att få in synpunkter på tjänsten. Vi vill lära oss mer och ta reda på vilka förbättringar som kan göras, därför får de möjlighet att testa tjänsten gratis, säger Stefan Ohlsson, CCO på Readly, till Resumé.

Kommer ni ta in fler dagstidningar?

–      Vi siktar på att få in betydligt fler tidningar framöver, både svenska och utländska, och har diskussioner med flera mediehus för den här tjänsten.

Vad tror du att tjänsten kommer innebära för papperstidningen?

–      Vi är övertygade om att den tryckta tidningen kommer finnas kvar även i framtiden. Det vi vill är att vara ett komplement till papperstidningen som kan förmedla innehållet på ett nytt sätt.

Vad tror ni om antalet prenumeranter för den här tjänsten?

–      Vi är väldigt försiktiga med att titta på hur många prenumeranter som vi skulle kunna få in, i dagsläget är det viktigast för oss att testa tjänsten.

När kommer den slutgiltiga versionen lanseras?

– Vi har inte satt något specifikt datum för lanseringen men det kommer ske någon gång under året.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev