Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sågar sin egen tidning

Publicerad: 1 juli 2010, 12:42

TV4:s Patrick Ekwall röstades fram till ”sämste utsände VM-reporter” på Expressen.se. – Det var ingen bra omröstning på Expressen.se och den borde inte publicerats i sportbilagan, säger chefredaktören Thomas Mattsson som bad Patrick Ekwall om ursäkt i morse.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressenPatrick Ekwall

Thomas Mattsson. Foto. Björn Elgstrand.

Publiceringen där Expressen låtit läsarna tycka till om vem som är sämst.

Resume.se skrev tidigare i dag om Patrick Ekwalls reaktion efter att han röstats fram till ”sämste utsände reporter” på fotbolls-VM i en läsaromröstning på Expressen.se.

Nu fördömer Expressens chefredaktör och ansvarige utgivare Thomas Mattsson omröstningen och publiceringen.

– Det är rimligt att låta tv-tittarna rösta fram de mest uppskattade profilerna, men inte lämpligt att publicera listor eller låta folk tycka till om vem som är "sämst", skriver Thomas Mattsson i ett mejl till Resume.se och fortsätter:

– Redaktionen, och resten av medarbetarna på Expressen, har i ett omfattande internt arbete konstaterat att det är viktigt med "empati" i våra ofta stort uppslagna publiceringar och här har vi brustit.

– Jag bad Patrick Ekwall om ursäkt direkt i morse, med tidningen fortfarande uppslagen framför mig, och jag ska söka sportcheferna på SVT och TV4 också.

Så du godkände inte detta i förväg? Kollade du inte på sajten och på materialet i tidningen innan det gick i tryck?

– Vi har fyra geografiska editioner och fem tryckupplagor med olika deadline för tidningen, plus en realtidspublicerande sajt med många underavdelningar, så – nej, jag tar inte del av allt material i förväg men ansvaret är förstås mitt ändå. Därför bad jag om ursäkt.

Som Resume.se skrev tidigare i dag är Patrick Ekwall klar som sommarkrönikör för Expressen, i huvudtidningen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.