Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sanna Bråding överklagar domen

Publicerad: 21 juli 2008, 12:09

Sanna Bråding åkte fast och dömdes till tre månaders fängelse för narkotikabrott. Hon valde att prata ut i Expressen. För det ska hon enligt obekräftade uppgifter ha fått 100 000 kronor. Nu överklagar hon domen. Och återigen är Expressen hennes förstaval.


Sanna Bråding i Expressen måndagen den 21 juli.

I dagens Expressen går Sanna Bråding ut och berättar att hon har bestämt sig för att överklaga domen på tre månaders fängelse. Anledningen är att hon tycker att hon dömts hårdare än andra som begått samma sorts brott.
– Jag ska inte ha högre straff än någon annan för vad det jag har gjort, säger hon till tidningen.

Sanna Bråding dömdes för tre fall av narkotikabrott och ringa narkotikabrott. Hennes pojkvän dömdes till fängelse i ett år och åtta månader för narkotikabrott.

I samband med att domen föll i tingsrätten ägnade Expressen de fyra första nyhetssidorna i tidningen åt Sanna. Bland annat hade de med en lång intervju med den före detta programledaren. Dagen efter följde tidningen upp med Brådings dagboksanteckningar från den svåra tiden.

Expressen har tidigare valt att inte kommentera om de gett en eventuell ersättning till Sanna Bråding för att få materialet exklusivt. Expressens redaktionschef Magnus Alselind sa i en intervju i juni till Resume.se att programledaren valt att tala ut i tidningen på grund av det arbete med reportern Sofia Johansson lagt ner.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.