Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Schlingmanns dundertabbe som krönikör på SvD

Publicerad: 23 juli 2013, 13:51

Krönikören och Pr-strategen hänvisade till ett fejk Twitter-konto för Skatteverket i sin krönika.


Ämnen i artikeln:

KrönikörSvenska DagbladetPer Schlingmann

Per Schlingmann skrev i dag en krönika som publicerades på Svenska Dagbladets hemsida som behandlade ämnet skatt och hur häftigt det är att betala den. Pr-strategen använde många exempel i sin krönika för att driva igenom sin poäng.

Han hänvisade även till ett Twitterkonto med namnet SkatteverketSE som bland annat twittrade "Det är sexigt att betala skatt. När du kan göra allt online vet ingen om du är naken samtidigt". Enda problemet är att kontot inte är Skatteverkets officiella Twitter-konto.

– Jag visste inte det när jag skrev krönikan, säger Per Schlingmann till Resumé.

– Jag borde ha kollat källan bättre. Jag hade endast sett en skärmdump på citatet och antog att kontot var officiellt. Men jag hade mina misstankar och flera har hört av sig och berättat det, fortsätter han.

Den före detta chefstrategen för Moderaterna markerar att händelsen är något att lära sig av.
– Det visar hur svårt det är att veta vem som ligger bakom olika konton speciellt i officiella sammanhang, förklarar han.

Per Schlingmann publicerar krönikor i Svenska Dagbladet varannan vecka och har tidigare bland annat jobbat som chefstrateg för Moderaterna och även varit partisekreterare för samma parti. Han driver numera en egen konsultfirma och är analytiker för Resumé.

Alexandra Barganowski

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.