Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ska spara 55 miljoner – oklart hur

Publicerad: 17 november 2011, 14:11

Promedia har meddelat att man ska spara 55 miljoner kronor fram till 2014. Det är dock oklart hur besparningarna ska genomföras och hur personalen kommer att påverkas.


Ämnen i artikeln:

Promedia

Förra året omsatte koncernen nära 900 miljoner kronor, rörelseresultatet landade på dryga 43 miljoner. I förra veckan rapporterade Resume.se om hur Promedia nu ska spara 55 miljoner kronor fram till 2014.

Hur besparingarna ska genomföras är dock inte klart.

– Nu arbetar vi med vad vi skall göra, hur vi skall göra olika saker och i vilken ordning. När vi bestämt det kommer vi att se hur vi kan anpassa vår kostnadsnivå. I vilken takt och på vilket sätt det påverkar personal kommer vi att veta när vi konkretiserat de olika åtgärderna vilka kommer att växa fram successivt under den kommande treårsperioden, säger Promedias vd Lena Larsson.

Hon fortsätter:

– Sannolikt kommer vi också under perioden att få nya förutsättningar som vi behöver ta hänsyn till och då kommer vi dessutom att behöva ta hänsyn till detta. Något mer besked finns tyvärr inte att få i dagsläget.

Samtidigt som Promedia meddelade att man ska sänka sin kostnadsnivå presenterade man även en omorganisation av koncernens tidningsområden. De nya tidningsområdena blir Örebro (Nerikes Allehanda, Örebroarn, Motala&Vadstena tidning), Västmanland (VLT och Bergslagstidningarna), Norrtälje (Norrtelje tidning) och Södertälje (Länstidningen).

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Promedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.