Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Skånemedias vd avgår

Publicerad: 18 januari 2008, 14:58

Skånemedias vd Bo Wigernäs avgår den 1 februari. I ett brev till personalen förklarar han att han slutar eftersom vd-rollen kommer att förändras i och med att företaget tas över av Sydsvenskan. Det är oklart vad han kommer att göra härnäst.


Bo Wigernäs

I onsdags bad han Thomas Axén om entledigande från uppdraget som vd och avgår med två årslöner som fallskärm.

Här är Bo Wigernäs avskedsbrev till personalen på Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda:

PERSONALMEDDELANDE

Jag har i onsdags bett vår styrelseordförande, Thomas Axén, att bli entledigad från uppdraget som verkställande direktör för SkåneMedia AB. Jag tog upp diskussionen med Thomas redan i juni, då planerna på en omstrukturering av Bonnier Dagstidningars verksamhet i Skåne började ta form.
Att det inom alla koncerner sker strukturella förändringar är snarare regel än undantag och att ägarna nu väljer en samverkansform där SkåneMedia blir ett av Sydsvenskans dotterbolag har jag inga synpunkter på. Nya kanaler samt beteendeförändringar hos konsumenterna förändrar mycket av basen för de traditionella dagstidningarna och verksamheterna måste anpassas efter rådande marknadsförutsättningar.

Eftersom Sydsvenskan framöver blir operativt ansvarigt även för vårt bolag kommer emellertid VD-rollen på SkåneMedia självklart att bli annorlunda. Jag väljer därför att lämna företaget, vilket kommer att ske den 1 februari.

Två frågor infinner sig naturligtvis. Den ena är vad jag ska göra när jag slutat på SkåneMedia. Denna kan inte besvaras i dagsläget, men det finns säkert nya utmaningar på marknaden för en nyfiken person fylld av energi och erfarenhet. Den andra frågan som alltid kommer till en avgående VD är om man har någon form av fallskärm. Svaret i det här fallet är att anställningsavtalet ger mig rätt till ett avgångsvederlag om två årslöner.

De tre år jag har varit på SkåneMedia har jag upplevt som ytterst positiva, med ständig utveckling av såväl tidningarna som digitala medier, med kompetenta trevliga medarbetare och en trivsam stämning. Även de ekonomiska resultaten har varit goda och egentligen är det väl "bara" våndan varje morgon om tidningen från Vellingetryckeriet ligger i brevlådan som varit negativ. Man vågar väl knappt andas om det, men leveranssäkerheten har den senaste månaden varit riktigt bra för YA/TA...

Jag önskar er alla lycka till i framtiden!

Bästa hälsningar
/Bo Wigernäs

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.