Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Skånska Dagbladet blir hotellägare

Publicerad: 10 oktober 2013, 06:25

Foto: Hitta.se

Skånskan krymper och behöver inte så mycket utrymme i sin fastighet längre. Och den yta som blir över förvandlas till hotell.


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Ännu ett hotell är på väg att byggas i Malmö, i delar av de lokaler som Skånska Dagbladet tidigare använt men som tidningsföretaget inte längre behöver, meddelar tidningen Fastighetsvärlden.

Totalt ska det nya hotellet bestå av drygt 7000 kvm varav 3200 kvm i en helt nybyggd del. Resterande utrymmen kommer att finnas i fem befintliga byggnader som byggs samman med den nya delen.

Konsultföretaget Annordia har fått uppdraget av Skånska Dagbladet att finna rätt hotelloperatör. Skånskan, som ägs via en ekonomisk förening, kommer fortsätta att äga fastigheten.

Processen är nyligen påbörjad och målet är att hyreskontakt för hotellet ska kunna tecknas under hösten, vilket ger möjlighet att öppna hotellet hösten 2015. Skånska Dagbladet kommer att finnas kvar i kvarteret men i mer anpassade lokaler.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.