Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Skånska Dagbladet lämnar Hela Skåne

Publicerad: 11 december 2014, 08:25

Skånska Dagbladets titlar.

Skånska Dagbladet lämnar annonspaketet Hela Skåne från och med januari 2015.


Ämnen i artikeln:

Skånska DagbladetHela Skåne

Sydsvenska Dagbladet/HD sa upp sitt uppdragsavtal med Hela Skåne redan i somras – något som gör att Skånska Dagbladet nu inte väljer att förlänga samarbetet med annonspaketet Hela Skåne. Från och med januari kommer tidningen i stället att sköta annonsförsäljningen själva.

"Efter flera år av vikande intäkter från de regionala stora kunderna som legat under bearbetning av Hela Skåne anser Skånska Dagbladet och Norra Skåne att det är ett naturligt steg att lämna annonspaketet. Vårt eget mediahus har tagit stora kliv under 2014 och har idag en säljorganisation och kompetens som är väl rustad för att ta detta steget i bearbetningen av annonsmarknaden. Vi känner att det är en naturlig brytpunkt nu när SDS går samman med HD och lyfter fram att man vill flytta in försäljningen i deras egen försäljningsorganisation. Då menar vi att vi själva hanterar bearbetningen av dessa kunder på ett bättre sätt för våra titlar/produkter", skriver Skånska Dagbladet i ett pressmeddelande.

I AB Skånska Dagbladet ingår titlarna Skånska Dagbladet, Norra Skåne och gratistidningarna Mycket Mer (Mittskåne, Sydost, Sydväst, Perstorp och Markaryd).

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.