Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Skånskan-chefer hoppar av

Publicerad: 8 februari 2012, 11:34

Lars Sjögren (t.v. på bilden), chef för Skånska Dagbladet Mellanskåne-del startar eget ihop med chefen för Sydost-delen Jakob Hydén (t.h).

Foto: Pressbild.

Resumé.se kan berätta att Skånskan-cheferna Lars Sjögren och Jakob Hydén har valt att hoppa av sina tjänster. Duon ska i stället starta egen frilansverksamhet – Katamaran Media: – Det är klart att det finns dem som tycker att det är idiotiskt att lämna fasta och välbetalda jobb, säger Lars Sjögren.


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Lars Sjögren och Jakob Hydén sade upp sig igår, tisdag.

Lars Sjögren har jobbat 9 år på Skånska Dagbladet och är chef för  Mellanskåne-delen, medan Jakob Hydén har jobbat 13 år på tidningen och  ansvarar för Sydost-biten.

Nu väljer duon att starta egen frilansverksamhet i form av Katamaran Media.

Lars Sjögren är 37 år, medan Jakob Hydén är 41 år:
– Det var  dags. Jag känner att jag behöver en ny utmaning så att jag inte fastnar här, säger Lars Sjögren.

Duon slutar sina jobb den 15 april och har inte klart med några uppdragsgivare ännu.

Lars Sjögren tar det dock coolt:
– Många inom dagstidningsvärlden väljer att sitta kvar på fasta jobb,  men det finns en stor och växande marknad för frilansare. Vi har både  dagstidnings- och nyhetschefskompetens. Sedan är vi även framåt och  kreativa. Så jag är inte orolig, säger han.

Hur ser folk egentligen på att ni väljer att lämna fasta jobb?
– Vi tror att vi kan lyckas bra, men det är klart att det finns folk  som tycker att det är idiotiskt att lämna välbetalda och fasta jobb,  säger Lars Sjögren.

Vad hade du för lön. Det spelar ingen roll att berätta det nu när du ändå slutar menar jag?
– 35 000-36 000 per månad. Skånskan är kanske inte känd för att vara  en höglönetidning precis. Men ytterst handlar det här ändå inte om  pengar, säger Lars Sjögren.

Så du saknar reportrandet med andra ord?
– Ja, det gör man lite grann. Det blir en hel del administrativt  arbete och det var kanske inte därför som jag en gång i tiden blev  journalist, säger Lars Sjögren.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.