Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Skånskan minskar blodflödet

Publicerad: 24 mars 2015, 14:42

Skånska Dagbladets förlust krymper.

Skånskans förlust minskar kraftigt. I fjol gjorde de ett rörelseresultat på cirka –10 miljoner kronor, enligt Medievärlden. Att jämfört med drygt –41 miljoner 2013.


Ämnen i artikeln:

Skånska DagbladetSkånskan

Skånska Dagbladet har länge kämpat med en krympande omsättning och stora förluster. Under 2013 blev det en storförlust och koncernen låg illa till, men i fjol lyckades de minska blodflödet rejält. Under 2014 gjorde de "bara" en förlust på cirka 10 miljoner kronor, trots att omsättningen backade från 282 till 260 miljoner kronor.

I år budgeterar Skånskans med svarta siffror – trots att deras driftsstöd minskas med 6,5 miljoner kronor.
– Vi har rationaliserat och effektiviserat precis överallt dock utan några större personalförändringar och det har gett resultat, säger styrelseordföranden Håkan Mattsson till Medievärlden.

En surdeg är dock de havererade hotellplanerna, som Resumé tidigare har rapporterat om. Det handlar enligt Skånskans beräkningar om cirka 15 miljoner kronor i uteblivna intäkter som gick förlorade när Malmö Stad stoppade den planerade ombyggnationen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Skånska DagbladetSkånskan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.