Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Skugge har varit Expressens geting"

Publicerad: 6 maj 2008, 09:51

Bråket med Linda Skugge är överspelat. Nu öser Metro-krönikören Alexandra Pascalidou beröm över sin forna fiende. – Det är en stor förlust för Expressen att hon lämnar tidningen. Hon är ett stort och etablerat varumärke, säger Pascalidou till Resume.se.


Skugge och Pascalidou råkade i luven på varandra när det begav sig.

Linda Skugge gick hårt åt många under sin tid som krönikör på Expressen. En av dem som vet hur det känns att attackeras av Skugge är Metros bloggaren och kolumnist Alexandra Pascalidou. För knappt tre år sedan anklagades hon – bland annat av Linda Skugge – för att använda spökskrivare till sina krönikor.

Det ledde till ett hetsigt ordkrig, men Alexandra Pascalidou har lagt det grälet bakom sig.

Ni hade en rejäl dust med varandra.
– Jag vill inte säga att vi hade en dust, det var hon som hade en dust med mig, ha ha. Nu vill jag bara önska henne lycka till. Det är kul att hon tar ett steg vidare. Coolt gjort av henne, tycker jag.

– Linda har varit ett vasst varumärke för Expressen. Hon har varit Expressens geting, kan man säga, med ett stort och etablerat varumärke. Det är alltid intressant med kvinnor som stakar sin egen väg och det är en stor förlust för Expressen att hon slutar.

Hur ska Expressen ersätta henne?
– De får skaffa sig nya Skuggor, ha ha. Hon har säkert bildat skola, och det finns säkert nya namn som inspirerats av henne som kan ta över.

Läs även: Linda Skugge lämnar Expressen

Läs även: Skugge: "Vad ska Alexandra göra när sanningen kommer fram?"

Pascalidou: Skugge, lär dig journalistikens grunder

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.