Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Slakt av Metro

Publicerad: 20 april 2009, 07:18

Tidningskoncernen Metros förluster växer. Det bolag som var intresserat av att lägga ut bud på koncernen har dragit sig ur förhandlingarna. Nu väntar stora sparpaket och ras när för aktien.


Ämnen i artikeln:

Metro

Per Mikael Jensen, vd på Metro gjorde aktiemarknaden besviken med dagens rapport.

Metros förlust för första kvartalet blir 15 miljoner euro. Det kan jämföras med de 6,4 miljoner euro som koncernen förlorade samma kvartal 2008.

Intäkterna minskade från 73,4 miljoner euro till 55,6 miljoner euro. Samtliga marknader backar.

Tidigare i år meddelade Metro att bolaget börjat föra samtal med en budgivare. De samtalen ledde ingenstans och Metro får nu gå vidare med den finansieringsplan som tidigare aviserats.
– Vi har haft förhandlingar i två månader, de har gjort en due dilligence i Metro och vi har diskuterat. Vi bedömer att alla bitar inte faller på plats. Förhandlingarna är avbrutna för att vi inte har kommit längre, säger Kinneviks vd Mia Brunell Livfors till Nyhetsbyrån Direkt.

Metro skriver också i rapporten att bolaget nu förbereder signifikanta kostnadsminskningar under 2009. När börsen öppnade idag gick Metroaktien ner 40 procent.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.