Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Slängde körschemat – kastade sig ut i nyhetsflödet om Boston

Publicerad: 16 april 2013, 07:22

Niklas Svensson.

Foto: Expressen.se.

Niklas Svensson hade planerat för en stabil premiär utan några stora åthävor för Expressens nya TV-satsning Primetime. Men efter en timme, när bomberna smällde i Boston, fick redaktionen slänga sitt körschema och kasta sig ut i nyhetsflödet.


Ämnen i artikeln:

Expressen

– Det har inte blivit så mycket sömn, säger Niklas Svensson. Jag kom i säng vid tre och var uppe vid sex för att vara med i Nyhetsmorgon.

Händelserna i Boston fick Expressen att förlänga sin premiärsändning. I stället för att avsluta som planerat klockan 23 fotsatte redaktionen att sända till klockan två.

– Det fantastiska är att hela nyhetsorganisationen jobbade tillsammans igår, säger Anna Rastner, ansvarig för Expressens TV-satsning. Webb, print och TV samarbetade hela tiden och då fick vi en oerhörd kraft i rapporteringen.

Egentligen var premiärsändningen tänkt att bli en lugn och stabil historia utan några större chansningar. Enligt Niklas Svensson var det fokus på att få allt att fungera. Men så kom ett telegram om ett svensk örloggsfartyg avvärjt en piratatack.

– Vi satte omedelbart igång att jaga vår korre i Mogadishu och sedan fick vi tag på en person på HMS Carlskrona, berättar han. Redan där kände jag mig nöjd med sändningen. Men sen kom rapporten om bomberna i Boston och då var det bara att slänga alla körscheman och tänka om. Som tur var var det väldigt många människor med TV-vana på redaktionen.

Anna Rastner är inte beredd att gå ut med några tittarsiffror än, men hon säger att hon är "väldigt, väldigt nöjd".

– Vi hade folk i sändning från Somalia, Venezuela, New York och från ett tåg på väg till Boston, säger hon. Tekniken höll måttet och vi lyckades leverera.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.