Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Sommar med Ernst" kan ha brutit mot miljöbalken

Publicerad: 11 juli 2008, 13:41

TV4 och Produktionsbolaget OTW Television har hamnat i blåsväder. Delar av bygget i säsongens första avsnitt av ”Sommar med Ernst” saknade vid byggtillfället den dispens som behövs för att bygga på ett område som omfattas av strandskyddet. Det uppger Aftonbladet.


Ernst Kirchsteiger på trädäcket i säsongens första avsnitt. Foto: TV4

I första avsnittet av ”Sommar med Ernst” renoverade Ernst Kirchsteiger ett sommarhus på Österlen i Skåne. Huset låg precis vid havet och området omfattades av strandskyddet. Nu visar det sig att bygget inte hade tillstånd vid byggtillfället.

Idag har Produktionsbolaget OTW Television fått dispens för bygget. Det beviljades av Länsstyrelsen den 23 juni. Men då var bygget redan klart.

– Det är ett brott om man har påbörjat något utan att ha dispens, säger Elisabeth Hellmo, miljödirektör på Länsstyrelsen i Skåne, till Aftonbladet.

Ebba Adielsson, TV4:s exekutiva producent, uppger att TV4 fått ett muntligt beslut om strandskyddet men enligt Elisabeth Hellmo måste alla dispenser ske skriftligt.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.