Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sparkad från Aftonbladet – för tredje gången

Publicerad: 7 maj 2008, 14:29

Aftonbladets nya kulturchef har tröttnat på signaturen Doktor Gormander. Gunnar Ohrlander, som ligger bakom signaturen får därmed sparken från tidningen för tredje gången.


Gunnar Ohrlander ligger bakom Doktor Gormander

De nya cheferna på Aftonbladet Kultur Karin Magnusson och Åsa Linderborg har stora planer på att förändra tidningens kultursidor. Men doktor Gormander ryms inte i de planerna.

Gunnar Ohrlander började skriva under signaturen doktor Gormander på Aftonbladet redan 1966. I maj 1968 fick han sparken från tidningen två gånger samma vecka. Han skriver i ett pressmeddelande att han inte vet varför han sparkats den här gången, men att han börjar bli van vid att få sparken.

Men 1988 var ha tillbaka för att bygga upp kulturen tillsammans med Håkan Jaensson och Anders Paulrud.

Vid sidan av jobbet på Aftonbladet har Gunnar Ohrlander skrivit pjäser, romaner och fackböcker. Han har just avslutat en uppföljare till barnboken När barnen tog makten samt en novellsamling och planerar en bok om lärarna i den svenska skolan.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.