Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sportbladets chef har sagt upp sig

Publicerad: 8 september 2010, 15:25

Per Karlsson lämnar jobbet som chef för Sportbladet. Han väljer istället tjänsten som utvecklingschef för Talentum. – Jag önskar honom all lycka på det nya jobbet, säger Jan Helin chefredaktör på Aftonbladet.


Per Karlsson.

I början av 2008 blev Per Karlsson chef för Sportbladet men han har varit på Aftonbladet sedan 1994. Han ligger bakom satsningar som Laul Calling och Hola Barcelona.

Enligt Per Karlsson är jobbet på Sportbladet det absolut roligaste han någonsin haft men samtidigt kan han inte tacka nej till chansen på Talentum.
– En fantastisk möjlighet att bygga upp någonting nytt och få ta ansvar för hela affärsutvecklingen. Hade jag fått hitta på ett jobb själv hade jag inte kunnat komma på något bättre än det jag går till, säger Per Karlsson.

Det är inte bestämt exakt när Per Karlsson ska sluta. Det blir någon gång under hösten men senast 1 december. Ingen efterträdare har utsetts.
– Per Karlsson är en av de mest kreativa personer jag jobbat med. Det ska bli intressant att se vad han kan åstadkomma på Talentum. Och jag hoppas att våra vägar korsas igen, säger Jan Helin.

I Sportbladets nya organisation är Pontus Carlgren chef för Sportbladet.se. Michael Poromaa är chef för papperstidningen Sportbladet. Per Karlsson har på senare tid varit övergripande chef.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.