Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ståhl: 100 kronor är en löjlig bonus

Publicerad: 10 april 2008, 10:09

Både styrelseordförande Inge Gyllin och vd Johan Ståhl på Skånemedia tycker att 100 kronor är en ”löjlig” bonus. Nu ska man se över bonussystemet för de anställda på Kristianstadsbladet inför nästa år.


Läs mer:

- Kristianstadbladets bonus: 100 kronor

Tidigare i veckan gick facket på Kristianstadsbladet ut i medier och förklarade sitt missnöje med det bonussystem som gjort att de anställda på tidningen bara fick en hundralapp i bonus efter ett resultat på 26 miljoner kronor. Resultatet, som ger en rörelsemarginal på 8 procent, blev 113 000 kronor per anställd men man fick bara 100 kronor mot 5 000 kronor vardera för de anställda på Sydsvenskan som också ingår i Skånemedia.

I går sa Inge Gyllin, styrelseordföranden i Skånemedia, till Resume.se att 100 kronor är ”löjligt” och samma beskrivning använder vd:n Johan Ståhl som lovar att se över systemet inför nästa år:

– Krasst är det så att det är ett styrelsebeslut man fattat 2006. Systemet såg ut på ett visst sätt och det fanns säkert goda ambitioner med det men nu ser situationen annorlunda ut. En ny struktur har bildats och då tittar vi på bonussystemet.

– Medarbetarna känner så klart alltid att de vill ha mer bonus. Men det är klart att det ska vara rimligt, att man gemensamt strävar efter ett mål som man kan uppnå. Att betala ut 100 kronor är i efterhand lite löjligt. Det hade kanske varit bättre att fondera pengarna.

Ni ska inte fatta ett extra beslut om att höja summan?
– Så kan man inte göra. Då blir det diskussioner om nivåer i stället för att man fattar beslut om ett nytt provisionssystem där det finns goda förutsättningar för att nå målen.

Att man på Sydsvenskan fick 5 000 kronor hänger ihop med att tidningen nådde ett mål om 100 miljoner i vinst, därför fick man ”full pott” enligt Johan Ståhl.

Facket på Kristianstadsbladet har meddelat att medlemmarna skänker sin bonus i år till välgörande ändamål.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.