Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampen går på export

Publicerad: 15 februari 2010, 12:46

Stampendominerade utvecklingsbolaget Mktmedia går på export: norska tidningskoncernen Polaris och finska HSS Media är nya partners.


Ämnen i artikeln:

StampenTomas Brunegård

Tomas Brunegård.

Mktmedia utvecklar lösningar för webb, tv och mobil åt 47 tidningar med 32 sajter. Bolaget ägs av Stampen, Mittmedia, Eskilstuna-Kuriren och Nya Lidköpingstidningen.

Men sedan en tid samarbetar Mktmedia med två nordiska lokaltidningskoncerner:
• HSS Media i Vasa består av Vasabladet och ytterligare tre lokaltidningar i den svenskspråkiga delen av Finland. Tidningarna har 51 000 i upplaga, omsätter 225 miljoner kronor och har 210 anställda.
• Polaris Media bildades kring Adresseavisen i Trondheim och har tolv mindre lokaltidningar i norra Norge. Koncernen omsatte i fjol cirka 1,3 miljarder och har 275 anställda. Schibsted är största aktieägare.

– Vi ser Mktmedias projekt som en ”open source”-verksamhet, säger Stampens vd Tomas Brunegård. Vi är öppna för samarbeten åt alla håll. Det är viktigt att vi inte bara blir en helsvensk verksamhet. Men om de nya deltagarna ska komma in i ägarbilden får framtiden utvisa.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

StampenTomas Brunegård

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.