Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampen i storaffär

Publicerad: 8 september 2009, 07:31

Stampen köper konkursdrabbade Svenska Tryckcentralen i Stockholm. Affären väntas bli klar under dagen.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Stampens dotterbolag V-TAB stärker ytterligare sin ställning som Sveriges största tryckerikoncern genom att ta över Svenska Tryckcentralen, STC, i Vällingby.

STC begärde sig i konkurs i mitten av augusti på grund av likviditetsproblem och har sedan dess drivits av konkursförvaltare. Enligt Resumés källor ska en uppgörelse mellan Stampen och förvaltaren bli klar under dagen.

STC har tidningstryckeri i Vällingby, men har tappat kunder och trycker i dag bland annat de kristna tidningarna Dagen och Budbäraren. Under STC:s storhetstid var Dagens Industri prestigekunden, men tidningen tvingades flytta till Bonniers egna tryckeri, DNEX, för att fylla på i Bolds halvtomma pressar.

STC äger också ett magasinstryckeri i Södertälje, som bland annat trycker DI Weekend, och ett boktryckeri i Avesta. Koncernen hade vid konkursen 130 anställda och gjorde en förlust 2007 på 8,8 miljoner vid en omsättning på 177 miljoner.

Med affären sätter V-TAB ytterligare press på konkurrenten Bonnierägda Bold Printing Group. VTAB har i dag tryckerier på nio orter, bland annat Norrtälje, Södertälje, Västerås och Örebro. En ny stor tidningsfabrik är under uppbyggnad i Landvetter utanför Göteborg.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.