Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampen klarar vinst

Publicerad: 16 februari 2010, 13:30

Mediekoncernen Stampen har tappat 20 procent av sina annonsintäkter under 2009. Trots det klarar koncernen att göra vinst, men det är mest tack vare en reavinst från en försäljning av radioverksamhet och återbetalning av medel från TU.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Tomas Brunegård, vd för Stampen

Stampens omsättning har minskat ytterst marginellt under året och landar på 5 076 miljoner kronor. Rörelsevinsten sjunker från 269 miljoner till 214 miljoner kronor. Men då räknas en försäljning av radioverksamheten som gav en reavinst på 91 miljoner och återbetalade medel från TU på 59 miljoner in.

Under året har koncernen tappat 360 miljoner i annonsintäkter, vilket motsvarar en nedgång på 20 procent. Flaggskeppet GP noteras för en förlust på 6 miljoner kronor. Det är betydligt bättre en kamraterna i Citypaketet DN och Sydsvenskan som tillsammans närmar sig 300 miljoner i förluster.

Koncernchefen Tomas Brunegård konstaterar att koncernens tryckverksamhet V-Tab klarar krisen bra både vad det gäller resultat och kassaflöde. Även dagstidningarnas upplagor har varit stabila.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.