Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stampen väntas ta över Mitti-tidningarna

Publicerad: 15 september 2008, 12:13

Stampen köper Mitti-tidningarna. Affären uppges vara i stort sett klar. Priset landar runt 600 miljoner kronor.


Mitti-tidningarna får snart ny ägare.

Enligt Resumés källor återstår bara finputsning av kontraktet innan Stampens köp av Gratistidningar i Stockholm AB, Gisab, kommuniceras till Köpenhamnsbörsen, där Gisabs ägare Söndagsavisen är noterat.
– Spännande, säger Gisabs vd Per Bowallius. Jag kan varken bekräfta eller dementera. Processen är igång och ska vara klar i september.

Inte heller Stampens ledning vill kommentera en förestående affär. Men källor med god insyn säger att parterna ”skakat hand på affären” och nu filar på de sista detaljerna.

Gisab driver 31 Mitti-tidningar i Stockholm, har gratistidningar i Eskilstuna, Strängnäs, Södertälje och Örebro samt distributionsföretaget S-Post. 2007 omsatte Gisab 330 miljoner kronor och gjorde en vinst kring 40 miljoner. Prognosen för i år pekar mot en vinst på över 60 miljoner kronor.

Ägarna Söndagsavisen har lidit av det tuffa danska gratistidningskriget. I fjol omsatte koncernen 1,7 miljarder danska kronor, men gjorde en vinst på måttliga 45 miljoner vilket sänkte aktien. I somras sålde Söndagsavisen sitt norska dotterbolag och planerade att sälja även i Sverige.

Fyra budgivare deltog i affären som drog ut på tiden. De danska ägarna begärde en halv miljard danska kronor, vilket fick Bonnier AB att hoppa av budgivningen.

Stampen är en logisk köpare av Gisab. Koncernen kontrollerar de flesta Mellansvenska morgontidningar och äger redan Nynäshamns-Posten, Länstidningen i Södertälje, Lidingö Tidning, Täby Danderyd Tidning och Norrtelje Tidning.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.