Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Startar nyhetssajt för skolklasser

Publicerad: 14 januari 2015, 13:27

Nukunskap ska öka barns intresse för nyheter.

Foto: Skärmdump från sajten.

Dagens Medicins sajtchef Lisa Blohm släpper en ny nyhetssajt som vänder sig till skolelever, lärare och föräldrar.


Ämnen i artikeln:

Dagens Medicin

Sajten heter nukunskap.se och med den vill Lisa Blohm två saker: dels att underlätta för lärare att föra in nyheter i undervisningen och dels att träna barn till att själva hitta och värdera information. I ett första steg vänder sig sajten till elever i årskurs 4 till 7.

Hon har tagit tjänstledigt från sin roll som sajtchef på Dagens Medicin för att kunna utveckla sajten som hittills finansierats med egna medel.

– Min erfarenhet är att de flesta barn är intresserade av nyheter och vill veta mer. Det vill jag ta vara på. Lärare jag möter vill gärna arbeta mer med nyheter i undervisningen, men har ofta svårt att hinna leta fram bra material för det, säger Lisa Blohm, i en kommentar.

Hennes förhoppning är också att barn som inte tar del av nyheter hemma får göra det genom sajten. Tanken är att det ska vara olika teman olika skolveckor, det ska finnas ett nyhetsquiz på söndagar och ett par notiser kommer att skrivas per dag.

Nukunskap.se lanserades den 12 januari och testas i skolklasser under våren.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Medicin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.