Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stig Larsson lämnar Expressen för Aftonbladet

Publicerad: 10 januari 2014, 13:26

Foto: Ulla Montan

Författaren Stig Larsson bryter sitt 29-åriga samarbete med Expressen för att gå till Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Expressen KulturAftonbladet Kultur

Stig Larsson har varit Expressen trogen sedan han var sommarvikarie på tidningen 1985. Men nu har han låtit sig rekryteras till Aftonbladet Kultur. Och hans första arbete för tidningen är en stor hyllningsartikel till Liza Marklund.

– Det är verkligen roligt att Stig har valt att komma till oss, säger Åsa Linderborg, kulturchef på Aftonbladet. Vi har pratat om det en längre tid och nu har han äntligen valt att ta steget över.

Och det var enligt Stig Larsson själv inte ett helt lätt beslut att överge Expressen för Aftonblade.

– Det är sorgesamt att lämna tidningen, säger han. Jag har haft bra relationer med väldigt många människor på Expressen och de hjälpte mig mycket när min katt Esset försvann 2003. Han återfanns vid god hälsa i en skrubb där han blivit inlåst och orsaken till att han hittades var mycket tack vare att Expressen skrev om det.

Huvudorsaken till avhoppet är att Stig Larsson på senare år hamnat för långt från Expressens kulturredaktion politiskt.

– Jag är vänster och Jens Liljestrand är ju nyliberal, säger Stig Larsson. Jag gillar honom jättemycket, men vi ligger för långt från varandra politiskt. Och Åsa (Linderborg) är en skön tjej som gör ett kanonjobb. Vi brukar springa på varandra på krogen då och då.

Och den något otippade debuten med en hyllningsartikel om Liza Marklund förklarar han:

– Liza Marklund är en av våra absolut bästa deckarförfattare och är sorgligt förbisedd. Hennes framgångar banade väg för en hel generation kvinnliga deckarförfattare.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.