Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stjärnreportern rasar mot egna tidningen

Publicerad: 31 mars 2010, 12:56

DI:s Sophie Nachemson-Ekwall rasar mot sin egen tidning efter publiceringen av dagens story om hur  Bo Lundgren styrde spelet om Carnegie. – Jag förstår att den är svårbegriplig med tanke på att bara en tredjedel av den ursprungliga artikeln kom i tryck, säger Sophie Nachemson-Ekwall till Realtid.se. Enligt Realtid.se hotar hon att sluta på tidningen, men det dementerar hon.


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Sophie Nachemson-Ekwall. Foto: Scanpix

DI utlovar hemliga dokument i dag om hur Bo Lundgren rattade spelet om Carnegie, men artikeln är luddig.

– Det här handlar om alla kockars jävelskap. Det jag skrev blev kraftigt nerkortat utan att jag var informerad. Som journalist är det alltid en obehaglig upplevelse. Rubriken blev i alla fall rätt, säger Sophie Nachemson-Ekwall till Realtid.se.

Enligt Realtid.se:s källa hotar Sophie Nachemson-Ekwall att sluta efter incidenten. Men det dementerar hon.

Till Resume.se säger Sophie Nachemson-Ekwall att hon tänker fortsätta på DI.

– Det här är Sveriges bästa ekonomitidning alla kategorier. Men sådant här händer. Jag blev ledsen, det är obehagligt när ett sådant här misstag inträffar – det gör att man brister i lojalitet mot Bo Lundgren, Ronald Bengtsson och ens källor, säger Sophie Nachemson-Ekwall till Resume.se.

– Artikeln blev flyttad och kortad och hon kände sig inte informerad, säger chefredaktören Peter Fellman till Realtid.se.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.