Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stockholm City gick 43 miljoner back

Publicerad: 13 februari 2008, 14:31

Bonniers gratistidning City förlorade 43 miljoner kronor i fjol enbart i Stockholm. Det är en halvering av förlusten jämfört med föregående år. – Men vi visade svarta siffror hela fjärde kvartalet, påpekar vd Anders Kvarby.


I fjol såldes Citys skånska edition till Sydsvenskan samtidigt som editionen i Göteborg lades ner. Rimligen var förlusten i de två sålda editionerna tillsammans lika stor som den i Stockholm.

– Göteborg och Malmö har vi lagt bakom oss nu, säger Anders Kvarby. Därför vill jag inte ge några siffror, säger han till Resume.se.

Uppgången mot slutet av året kan ha räddat City undan en ny tresiffrig förlust, men sedan starten 2002 har Bonnier AB förlorat omkring 600 miljoner kronor på sin gratistidning.

I fjol började City spara, bland annat genom att trycka färre tidningar:

– Vi jobbar medvetet med lägre upplaga, förklarar Anders Kvarby. De sista exen är alldeles för dyra att få ut. Det viktiga är att vi kan ha drygt två läsare per exemplar. För annonsörerna spelar de sista tidningarna mindre roll. Marknaden är så mättad på gratistidningar i Stockholm.

Anders Kvarby hoppas nu kunna fortsätta redovisa positiva resultat under 2008:

– Sista kvartalet var ett av flera steg i den riktningen. Men konkurrensen om de lokala detaljistannonserna är stor. Däremot gick plats och utbildning bättre än jag hade vågat hoppas.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.