Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Storbritannien blockerar porrsurf

Publicerad: 23 juli 2013, 08:18

Premiärministern David Cameron deklarerade i ett tal under gårdagen att nästan alla hushåll i Storbritannien kommer att stoppas från att porrsurfa, om det inte aktivt väljer att behålla det, skriver Dagens Nyheter.


Ämnen i artikeln:

David Cameron

David Cameron meddelade under måndagen att 95 procent av alla hushåll i Storbrtannien kommer att kontaktas av sina internetleverantörer. Det för att bestämma om de vill kunna fortsätta att surfa på internetsidor med pornografiskt innehåll. Det "familjevänliga filtret" kommer att införas automatiskt i slutet av året till alla hushåll som tackar nej eller inte svarar.

Det ska dessutom bli olagligt i både England och Wales att ha porr hemma som skildrar våldtäkt. En liknande lag existerar redan i Skottland.
– Jag håller inte det här talet för att jag vill moralisera eller sprida skräck, men för att jag som politiker och pappa känner att det är dags att agera. Det här handlar helt enkelt om att skydda våra barn och deras oskuld, sa premiärministern enligt Dagens Nyheter.

Alexandra Barganowski

Ämnen i artikeln:

David Cameron

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.