Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Stormarknadspress gör Sveriges största resetidning

Publicerad: 27 oktober 2008, 12:20

Annonspaketet Stormarknadspress startar nu sin första gemensamma tidning. Tidningen Resor får premiär nästa år och vänder sig till en miljon läsare.


Johan Gahlin startar en resetidning. Foto: Kjell B Persson

Tidningen kommer att bli 20 sidor tjock enligt plan. Skulle annonsörerna strömma till kommer den självklart att växa i omfång.

Per Johansson på Respress blir redaktör för tidningen vars innehåll kommer att göras av TT Spektra. Layouten är framtagen av tidningskonsulten Tony Henschel.

Varje tidning kommer att ha sitt eget tidningshuvud på förstasidan, men sedan är tanken att innehållet blir det samma i alla sju tidningar, som ingår i Stormarknadspress.
– Det kommer att finnas möjlighet att ta in lokalt material, men vi håller ganska hårt i konceptet, säger Johan Gahlin, vd på Stormarknadspress.

När det gäller annonseringen finns det möjligheter både för annonsörer som vill synas i samtliga tidningar och för de som bara vill finnas med på vissa marknader.

Första tidningen kommer under vecka 5 nästa år. Sedan är planen att det ska komma ytterligare tre nummer under 2009.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.