Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Striden i Mittmedia trappas upp

Publicerad: 10 mars 2008, 13:17

Den infekterade frågan om Mittmedias vd Jan Cahlings språkbruk fortsätter.
Idag förnekar han att uttryckt sig negativt om Gävletidningarnas förra vd Lena Munkhammar.


Läs även:

- Tidningskrig i Gävle

- "Det är kränkande och otillbörligt"

Det var den 15:e oktober som det omskrivna språkskiftet ägde rum. Det var Hans Westin, vd på Sundsvalls tidning som var värd för mötet mellan Mittmedias tidningsdirektörer.

På mötet ska Mittmedias vd Jan Cahling ha sagt "håll käften jävla kärring" till Lena Munkhammar. Det har Arbetarbladets politiska chefredaktör Kennet Lutti skrivit i en krönika i egna tidningen.

Men idag hävdar Jan Cahling att det inte stämmer.
– Jag skulle aldrig personligen vända mig till Lena Munkhammar och kalla henne något sådant, säger han till Arbetarbladet.

Kennet Lutti håller fast vid sin krönika.
– Jag står fast vid min version. Han måste be om ursäkt för det här.

Enligt uppgifter till Resumé är inte det aktuella uttalandet någon engångsföreteelse. Under de åren Lena Munkhammar var vd för Gävletidningar AB, ska hon flera gånger ha fått höra nedsättande omdömen från sin chef. Det gäller också flera andra kvinnliga anställda på annonsavdelningen och kundtjänst.

Jan Cahlings version backas dock upp av Krister Jönsson i Nya Stiftelsen Gefle Dagblad. Som ägare har han diskuterat det inträffade med Jan Cahling.
– Det hela är taget helt ut luften. Jan Cahling har aldrig sagt så. Inget av det Kennet Lutti skriver stämmer.

Jag har hört att du själv ska ha uttalat att Lena Munkhammar skulle rökas ut.
– Det har jag aldrig sagt.

Personalrepresentanterna ifrån Gefle Dagblad och Arbetarbladet har lämnat en skrivelse till styrelsen i Gefletidningar AB, där de vill få upp frågan på torsdagens styrelsemöte.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.