Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Svag rapport från Metro

Publicerad: 20 oktober 2008, 07:41

Metro presenterade idag sitt resultat för årets första nio månader. Rapporten visar att tidningskoncernen ligger långt från marknadens förväntningar.


Per Mikael Jensen. Foto: Metro

Metros omsättning minskar med hela 14 procent jämfört med samma kvartal ifjol. Totalt uppgick omsättningen till 570 miljoner kronor. Enligt Di.se hade analytikerna i genomsnitt räknat med en omsättning på runt 620 miljoner kronor.

En del av den minskade försäljningen hänger ihop med att Metro avvecklat Metro Bostad i Stockholm och Metro i Tjeckien. Men även med det inräknat minskar försäljningen under kvartalet.

Metro gör en förlust i rörelsen på drygt 130 miljoner kronor. Tack vare att Schibsted köpt in sig i svenska Metro blir resultatet trots allt positivt för kvartalet, men vinsten på 240 miljoner kronor är ändå 40 miljoner lägre en förväntat.

Metros vd Per Mikael Jensen förklarar de svaga siffrorna med att finanskrisen påverkat försäljningen både i Europa och USA. Samtidigt har papperspriserna stigit.

Metro i Sverige gjorde en förlust på 3 miljoner kronor och försäljningen backade från 146 miljoner till 114 miljoner kronor. Försäljningsminskningen hänger ihop med avvecklingen av Metro Bostad och att Metro inte gav ut tidningen under juli månad.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.