Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SvD går med vinst

Publicerad: 7 maj 2014, 10:08

Svenska Dagbladet vänder en negativ trend.

Foto: Jonas Eltes.

Schibsteds redovisningsrapport för första kvartalet kom i morse, där Svenska Dagbladet, som tidigare gått i förlust vänt på skutan.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibsted

År 2013 var inget bra år för Svenska Dagbladet. Första kvartalet redovisade dagstidningen en förlust på 11 miljoner kronor. Det här året har trenden vänt och Svenska Dagbladet visar en vinst på 2 miljoner kronor.  

– Att SvD:s åtgärdspaket nu börjar få effekt, särskilt personalkostnaderna, är helt enligt plan. Utöver en fortsatt hög kostnadskontroll kommer även fokus att riktas på att aktiviteter med syfte att öka intäkter. Inte bara inom de bägge intäktsströmmarna annons och prenumeration utan också på att hitta nya kreativa lösningar. Och där pågår sedan i januari ett intensivt arbete på den nya affärsutvecklingsavdelningen, säger SvD:s vd Gunilla Asker i en kommentar.  

Trots vinsten har omsättningen minskat jämfört med i fjol, från 253 miljoner till 242 miljoner.  

– Det är glädjande att vi gör ett så starkt kvartal jämfört med fjolåret, att vi fått en så bra start på 2014. Det visar att vi är på rätt väg. De stora förändringar vi gjorde ifjol för att möta de nya digitala kundbehoven har fallit väl ut. Med en ny affärsmodell, nya arbetssätt, en ny organisation och nya redaktionella produkter har vi skapat en bra grund att bygga vidare på inför framtiden, säger Gunilla Asker i en kommentar.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibsted

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.